Powered By

Free XML Skins for Blogger

Powered by Blogger

Thursday, February 5, 2009

Luahan rasa hati..



Assalamualaikum.. salam maya buat semua..

Sudah agak lama sejak dari posting aku yg sblm ni.. Aku sbnrnye rase sgt berbelah bahagi utk melakukan posting yg berikutnya ni. Semuanya hanya sanya kerana satu sebab. Menjaga Hati!

Arghhh.... Aku rasa sgt tersepit! Sgt2 tersepit. Hati ni rase x keruan jer.. Nak diluah takut tersalah, nak disimpan ginilah akibatnye.

Kalo ade antara korg yg tertanya2 knp laa agaknye aku duk rase tersepit ni.. Erm.. Aku nak cakap pun..... arrrrgggggghhhhhhhhhhhh... payahnye.

Aku nak cakap pasal politik! Yup.. Semua ni gara2 keadaan politik di negara aku (kita) ni Malaysia. Aku rase korang sudah boleh sedia maklum atas pegangan politik aku. Ape fahaman aku. Ape pendirian aku. Semua tu aku rase org dah boleh baca.. tgk jam pun dah tau kan. Tp still, aku sgt rase serba salah utk meluahkan pandangan aku berkaitan segala isu yg berkaitan politik ni buat masa ni.

Antara sebabnya.. Aku masih lagi memegang title sebagai seorang mahasiswa buat masa dan ketika ni. So, aku masih terikat dgn AUKU yg sgt menindas dan mengikat daya pemikiran mahasiswa tu. Selain dari tu, aku juga masih belum bekerja (ye r student lg kan?!), so aku dah diberi amaran berkaitan perkara ni yg mungkin boleh menyukarkan aku mendapat pekerjaan di masa mendatang ni nnt. Damn! Tapi kenapa laa kan, kalo menyokong pihak yg satu lagi tu.. Parti rasuah tu.. rilek jer. Siap nak dapat biasiswa boleh gi pejabat TPM tu. Heh!

Next reason, aku kne ambik kire faktor orang2 di persekitaran aku. Adoyai.. Theres words yg duk buat aku jadik makin "sakit". Those corrupted n tamak haloba gile kuase tu, they wont just hukum u, but yet, also ur family, love ones, colleague, and others around u. Damn laa.

Is there any advice?


RESPECT.2.B.RESPECT.





5 comments:

idan xy said...

klau aku bagi komen, ko nak dengar ke? mbeeekkkkkkk.... itulah komen aku. Politik macam kambing, bau hampeh tapi sedap dimakan.

Orang Itu said...

kami mahu artikel politik... tapi jgn keras sgt... nanti najib tau... huhu

hanim yusra said...

hmm..
sabarla..
hidup ni memang banyak dugaan..
lagi2 klu jalan kebaikan..
tu Allah baru bagi ujian sket..anta kene tabah k..
Allah with us.innallaha ma'ana..
so,cuber pk care lem wat maser nih..
n suber slowkan dulu..
kalau buntu sangat..mintak pertolongan Allah..
ana cadangkan anta watla solat istikhoroh stiap malam after isyak..
tak semestinya ntuk dua pilihan jer istikhoroh ni..
tapi ntuk 'merapikan' lagi hidup kiter seharian..
wallahua'lam..

iqbalsaidi84 said...

syukran.. thanks hanim.

蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社